Registreren
Jury

In de jury zitten gerenommeerde vakmensen, journalisten en fotografen.

De jury let vooral op de kwaliteit van de foto (focus, belichting, compositie, etc.) en kijkt of het onderwerp van de foto past bij het thema van de wedstrijd. De algemene indruk van de foto moet van de keuze voor een categorie tot de beeldcompositie kloppen. De ingezonden foto's moeten bovendien aan de volgende criteria voldoen om geselecteerd te kunnen worden:

• Een mooi formaat, minimaal 1.080 x 1.080 pixels.
• Eén foto per bestand, geen fotocollage.
• Geen kader, grafische elementen of overduidelijke fotobewerking.
• Geen tekstelementen op de foto, bijvoorbeeld de naam van de fotograaf of copyright.

Het aantal stemmen of reacties op onze website is maar een indicatie bij de definitieve beoordeling. Foto's met weinig reacties maken daarom ook kans om te winnen.

President van de jury : Yann Arthus-Bertrand, Frankrijk
Milieuactivist en fotograaf

Milieuactivist en fotograaf

Luchtfotografie heeft de fotograaf en milieuactivist Yann Arthus-Bertrand internationaal bekend gemaakt. Al op 20-jarige leeftijd werd Yann, die affiniteit heeft met de natuur, directeur van een natuurgebied in Midden-Frankrijk. Uitgerust met een camera op zak verkende Yann de aarde vanuit vogelperspectief als ballonvaarder in 1976. Sindsdien heeft de speciale VN-gezant voor het Milieuprogramma van de Verenigde Naties zijn leven gewijd aan milieubescherming. Yann Arthus-Bertrand is de oprichter van ’s werelds eerste luchtfotobureau, The GoodPlanet Foundation en een non-profit fimproductiebedrijf, HOPE. Dit heeft geresulteerd in boeken en films die zijn ontworpen om mensen bewust te maken van de kwestie van milieubescherming en een gedeelde verantwoordelijkheid.

Milieuactivist en fotograaf

Christie Goodwin, Engeland
Biografie

Biografie

Dynamisch, creatief en een beetje gek, dat is de Britse fotografe Christie Goodwin. Haar passie voor muziek- en evenementenfotografie laaide pas op in 2005 toen ze de opdracht kreeg om een live optreden te fotograferen. Sindsdien heeft ze als tour- en portretfotograaf gewerkt met topartiesten als Katy Perry, Taylor Swift, Paul McCartney en Rod Stewart. In 2018 publiceerde Christie haar eerste grote fotoboek, Memories We Made, dat terugkijkt op een fotografisch decennium met Ed Sheeran. Als ze niet in de tourbus zit, werkt de Londense ook als officiële fotograaf voor de Royal Albert Hall. Haar vrije tijd brengt Christie het liefst door in Frankrijk met haar camera.
Ulla Lohmann, Duitsland
Biografie

Biografie

Ulla Lohmann is een expeditie fotograaf en filmmaker voor onder andere GEO, National Geographic, BBC, ARD, ZDF, Servus TV, Terra Mater en Red Bull Media House. Ze wordt vertegenwoordigd door National Geographic Creative en is Canon Explorer, F-stop Global Icon, benoemd tot lid van de DGPh (Duitse vereniging voor fotografie) en The Explorers Club (New York). Tegenwoordig is Ulla te vinden op expedities over de hele wereld en vertelt ze verhalen over afgelegen en onbekende plaatsen. Eén van haar hoogtepunten is een wetenschappelijke expeditie naar het binnenland van een actieve vulkaan, waarmee ze de eerste vrouw ter wereld is die volledig nieuwe wegen inslaat.
Dr. Christian Friege (CEWE), Duitsland
Biografie

Biografie

Dr. Christian Friege is sinds 2015 lid van de Raad van Bestuur van CEWE stiftung & Co. KgaA en sinds 2017 voorzitter van de Raad van Bestuur van Neumüller CEWE Color Foundation. Daarvoor werkte de managementconsultant als een manager in Groot-Brittannië, de VS, Finland en Japan. Hij was ook lid van de Raad van Bestuur bij Debitel AG en voorzitter van de Raad van Bestuur bij LichtBlick AG. Als beschermheer van de CEWE photo competition en CEWE Photo Awards ligt de promotie van fotografie als cultureel goed, hem nauw aan het hart.
Kai Pfaffenbach, Duitsland
Biografie

Biografie

Kai Pfaffenback een van de meest gerenommeerde sportfotografen ter wereld! In 2013 ontving Pfaffenback, samen met de Russische scheidsrechter Andrej Schukow, de Fair Play prijs van de Duitse sport in de categorie: Sport. Pfaffenbach won talrijke nationale en internationale prijzen voor zijn journalistieke fotografie. Voor zijn foto van het winnende doelpunt van Mario Götze in de Wereldbeker finale van 2014 ontving hij de Sven Simon prijs van de Acel Springer Verlag. Naast talrijke prijzen van de Professional Assocation of German Sports Photographers (VDS) en de German Journalists’ Assocation, ontving Pfaffenback ook een World Press Photo Award voor zijn foto van de lachende Usain Bolt in de halve finale van de Olympische Spelen van Rio in 2016. In 2020 maakte Pfaffenback deel uit van een team van 11 Reuters-fotografen die de Pulitzer Prize ontvingen in de categorie ‘’Breaking News Photography’’ voor hun verslaggeving van de gebeurtenissen in Hong Kong.
Martin Rak, Tsjechië
Biografie

Biografie

Martin Rak won in 2014 de ‘Prix de la Photographie Paris Px3’ en in 2016 de ‘Sony World Photographer Awards’. Ook behaalde hij in 2014 de 3e plaats bij de International Photo Awards (IPA) en in 2016 de EISA Maestro. Hij is een gerenommeerde Tsjechische landschapsfotograaf uit Praag en deed al aan fotografie op een leeftijd van 6 jaar. Sindsdien heeft hij de camera niet meer losgelaten. Zijn landschapsfotografie stond in 2009 in de schijnwerpers. Het werk van Martin is gepubliceerd in verschillende tijdschriften, publicaties en kalenders over de hele wereld. Ook levert hij regelmatig bijdragen aan Black and White Photography Magazine, Practical Photography, Digital SLR Photography, GEO (Germany) en nog vele anderen.
Petra Horn, Duitsland
Biografie

Biografie

Petra Horn is sinds 2015 lid van de raad van bestuur van SOS Kinderdorpen Wereldwijd en is ook sinds 2020 lid van de Senaat van SOS Kinderdorpen Internationaal. Daarvoor heeft ze leiding gegeven als onderdeel van de directie van een energiebedrijf. Petra is zeer betrokken bij de problematiek van SOS Kinderdorpen en promoot verschillende projecten en problemen via de radio en televisie, ieder gericht op het verbeteren van de leefomstandigheden van kinderen over de hele wereld.
    Jury: CEWE Photo Award 2019

    global.drag_and_drop.header
    global.drag_and_drop.description